Domaine de Castell de blés - 09 53 33 30 36

Locatie

Het dorpje Saint-Génis-des-Fontaines staat  vooral bekend om haar Romaanse kerk van Saint Michel. De Benedictijner Abdij werd gebouwd rond het jaar 800 door Sentimir. Vernietigd in de tiende eeuw, werd de abdij herbouwd in de loop van de volgende decennia.

Rondom ons mooie dorp, ontdekt U:

Romaanse, gotische en barokke kunst

De kathedraal  en het klooster van Elne, de abdij van Saint Martin du Canigou, de priorijen van Serrabone en Marcevol en de kerk van Saint Pierre in Prades, etc…

Militaire architectuur

Het fort van Salses, Villefranche de Conflent en Fort Libéria, de wachttorens van Madeloc en van de Massane. Op een uur afstand met de auto vindt U de Katharen Kastelen:  Peyrepertuse en Quéribus.

Perpignan

Capital del antiguo reino de Mallorca.

Moderne kunst

Céret is een prachtig stadje, met  een museum met moderne kunst, kunstgalerijen, om niet het archeologische museum te vergeten en de levendige festivals ( Féria en de Fiesta van San Ferréol).

Collioure

Een schilderachtig vissersplaatsje aan de Côte Rocheuse (rotsachtige kust) dat door veel  kunstenaars (o.a. Picasso en Matisse) vereeuwigd is en dat U zal betoveren met haar  kasteel, haar  geschiedenis en de vele activiteiten (Kunstexposities, Fête de Saint Vincent etc..).

En verder

El vínculo entre el pequeño tren amarillo del Altiplano Conflent y Cerdán, se conecta a Villefranche-de-Conflent Latour de Carol.

España está a sólo 17 km, usted descubrirá los típicos pueblos como Cadaqués, Calella y Tossa de Mar, Girona y Figueres y el Museo Dalí. No dude en preguntar a nuestros lugares para que los huéspedes disfruten de sus platos de pescado, paella, zarzuela, parrillada, etc.

Música, clásica o moderna, también está presente en numerosos festivales y conciertos (Les Estivales y Jazzèbre en Perpignan, Festival Pablo Casals en Prades, les Déferlantes en Argelès). No dude en consultar a todas las festividades de la temporada en los « Estatutos ».